Teltonika FMB003 profesionální GPS lokátor

2 100  bez DPH

GPS Teltonika FMB003 je ultra-malé plug and play zařízení do OBD zásuvky.

Dostupnost: Skladem

Katalogové číslo: FMB003 Kategorie:

GPS tracker FMB003

je ultra-malé plug and play zařízení od celosvětově největšího producenta GPS lokátorů. Tento model je určen pro OBD aplikace nové generace.

Hlavním rysem FMB003 je jeho možnost číst OEM parametry (PID). S tímto zařízením budete moci číst údaje tachometru, teplotu oleje aktuální otáčky motoru i skutečnou hladinu paliva.

Na stránkách výrobce najdete seznam podporovaných vozidel ze kterých zařízení umí vyčíst potřebné parametry, pokud vaše vozidlo v seznamu není, tak zařízení bude ve voze fungovat také, jen nebude umět vyčíst hladinu paliva, teplotu oleje atp.

Je to perfektní lokátor pro širokou škálu případů a použití, správy vozového parku různých typů vozidel, pronájmu aut pro další dopravce, koncové klienty nebo alternativní taxislužby, leasingu aut, fleet managementu a dodržování servisních intervalů, v neposlední řadě se hodí generování knihy jízd a údaj o napětí baterie.

Také poskytuje širokou škálu možností pro integraci s dalšími systémy a aplikacemi, jako jsou například účetní nebo CRM systémy, a umožňuje snadné ovládání a správu vozidel prostřednictvím webového nebo mobilního rozhraní.

Zařízení podporuje různé senzory BLE 4.0, aktualizace firmwaru a konfigurace přes Bluetooth, čímž rozšiřuje svou již tak bohatou sadu funkcí.

GPS lokátor Teltonika FMB003
GPS lokátor Teltonika FMB003

Nastavuje nový standard ve sledování přes port OBD2!

Zde je kompletní popis a návod k produktu https://teltonika-gps.com/product/fmb003/

Pokud nehledáte zařízení plug and play, ale řešení pro skrytý dohled mohu doporučit FMB920


Vzhledem k tomu, že trh telematiky je poměrně nepřívětivý k segmentu B2C a orientuje se spíše na B2B, představuje tato možnost použití pro poskytovatele telematických služeb skvělou možnost pro oslovení nových cílových skupin, jako jsou majitelé soukromých vozidel. Pay As You Drive je poměrně známý obchodní model, který poskytuje lepší nástroje pro řízení kvality služeb a podmínky pro řidiče, kteří jsou ochotni instalovat GPS trackery do svých vozidel a dodržovat pravidla silničního provozu.

Důvodem poměrně malého pronikání na trh B2C je několik hlavních problémů. Za prvé, pokud jde o obchodování s majiteli soukromých vozidel, je vždy problémem instalace. Mnohem jednodušší je pracovat s vozovými parky o velikosti 10+, 100+ nebo 500+ vozidel, protože instalace může probíhat hromadně. Naproti tomu, když potřebujete instalovat sledovací zařízení GPS pro klienty ze segmentu B2C, stává se každá instalace jedinečnou logistickou operací. Ve výsledku to komplikuje prodej a zvyšuje administrativní i časovou zátěž.

Dalším problémem je přesnost údajů získaných z vozidla. Při řešení případu použití Pay As You Drive je jedním z nejdůležitějších parametrů celková ujetá vzdálenost, známá také jako údaje z tachometru. Obvykle jsou tyto údaje založeny na výpočtech GPS. Jeho přesnost je ve většině aplikací vhodná, ale přesto má určitá omezení – jízda v tunelech a dalších místech, kde je signál GPS blokován a může ovlivnit celkovou hodnotu ujeté vzdálenosti v řádu vyšších jednotek procent. Také pro výpočet celkové ujeté vzdálenosti pomocí GPS musí řidič/servisní mechanik zadat první hodnotu ručně a později ji synchronizovat. To se může stát problematickým administrativním úkolem.

Teltonika Telematics nabízí řešení, které pomáhá překonat obě omezení – obtížnou instalaci i problémy s přesností dat. Řešení se skládá ze dvou hlavních částí – nové generace velmi malého sledovacího zařízení OBDII FMB003 a cloudového dekódování VIN v kombinaci s databází požadavků na data OEM.

Klíčovou součástí tohoto řešení je FMB003, náš ultra malý 2G/GNSS/Bluetooth tracker s konektorem OBDII. Díky němu je instalace maximálně pohodlná a rychlá. Tento druh instalace s určitým vedením, zvládne opravdu každý. Tím se otevírají dveře do segmentu B2C, který byl doteď opomíjen.

Základní nastavení zařízení

Toto zařízení obsahuje také bohatou sadu funkcí, které jsou součástí platformy FMB. Jednou z nejdůležitějších funkcí potřebných v aplikacích Pay As You Drive je schopnost analyzovat výkon řidiče – prudké zrychlení, prudké brzdění a prudké zatáčení. To lze analyzovat pomocí scénářů Overspeeding a Green Driving. Scénář Green driving je dosažen pomocí vestavěného akcelerometru. To znamená, že tyto události jsou generovány, i když není k dispozici signál GPS.

Dalším scénářem užitečným pro pojišťovny, který je součástí balíčku funkcí sledovacího zařízení FMB003, je detekce nárazu. Jedná se o praktické řešení, které shromažďuje a analyzuje data těsně před tím, než došlo k nehodě, a během nehody.

A co víc, zařízení má jedinečnou funkci, která poskytuje řidiči údaje o skutečném stavu paliva i skutečném stavu tachometru. To znamená, že nyní můžete z řídící jednotky svého vozidla odečíst skutečný stav tachometru a získat správné údaje online.

Výhody

Bezproblémové rozhraní ODBII, které umožňuje rychlou a snadnou instalaci. Díky němu mohou koncoví uživatelé zařízení instalovat sami.
Velmi malé zařízení – nové pouzdro tohoto zařízení je pozoruhodně malé. To se ukazuje jako výhoda ve vozidlech s omezeným prostorem kolem autodiagnostické zásuvky. Přestože je zařízení tak malé, stále obsahuje modul GSM/GNSS/BLE 4.0 a antény.
Specifická data OEM – tento model vám poskytuje skutečné informace z palubní desky vozidla – skutečná data o palivu a skutečné údaje o počítadle ujeté vzdálenosti.

Výrobce má rozsáhlé zkušenosti s telematickými případy použití, včetně telematiky v pojišťovnictví a finančním sektoru. Ve společnosti vyvíjejí OBDII GPS/GNSS trackery od roku 2012 a mají know-how, vybavení a zázemí, aby mohli vytvářet řešení zcela sami od začátku do konce. Tento lokátor patří do 3. generace těchto plug and play zařízení. Tentokrát přináší na světový trh něco zcela výjimečného, protože konkurence pro tento druh řešení je velmi malá a toto zařízení je v mnoha ohledech skutečně jedinečné a daleko před konkurencí.

Hmotnost 0,03 kg
Rozměry 5,3 × 3 × 2,6 cm
Lokalizace

GPS, GSM, Wi-Fi, BLE

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Pouze přihlášení uživatelé, kteří zakoupili tento produkt, mohou přidat hodnocení.